Kulturkväll med fokus på Europa i Jönköping

Unga Kan driver projektet Kulturkraft med stöd från Myndigheten för Ungdoms- och Civilsamhällesfrågor (MUCF). Projektet går ut på att unga i framför allt Habo och Malmö ska få en möjlighet att genomföra egna kulturevenemang och skapa egna uppträdanden inom musik och dans.

Den 19:e augusti arrangerade Unga Kan en kulturkväll med dans och samtal om ungas framtid och utmaningar i Europa. En av talarna var Thaddée Nzigendako från Unga Kan Habo och Solidaritet för Ungdomens Framtid (SUF) som just nu driver projektet Youth Empowerment med stöd från Erasmus+. SUF är en av fyra europeiska organisationer som deltar i projektet som går ut på att stärka det europeiska samarbetet bland unga och främja ungas arbete för en hållbar framtid. De andra organisationerna i projektet kommer från Rumänien, Italien och Spanien.

Vi hade även mat och dans med Unga Kans lokalgrupper från Habo och Visby. Vi höll till i Riksbyggens lokaler i centrala Jönköping.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s